top of page
  • Foto van schrijverPetra

Wandelen in WroclawDoor de eeuwen heen heeft de Wrocław zich op een kruispunt van verschillende staten en culturen bevonden, met als gevolg een veelheid aan verschillende invloeden. Die van Bohemen, Oostenrijk en Pruisen zijn het meest nadrukkelijk waarneembaar. Je vindt er fraaie gotische kerken, herenhuizen in Renaissancestijl en paleizen uit de barokperiode. 

Maar de hedendaagse stad behoort zeker tot een van de mooiste metropolen in Europa. De stad is gelegen aan de #Odra, niet alleen op beide oevers maar ook op twaalf eilanden in de rivier en telt 130 bruggen. 


Bezoekers beginnen hun sightseeingwandeling door de Oude Stad (Stare Miasto) meestal op het Marktplein. Dit plein wordt gedomineerd door het Stadhuis (Ratusz). In het stadhuis woonde de schout, die de stad bestuurde. Naarmate Wroclaw rijker werd, werd het stadhuis groter en mooier. Vandaag de dag is het een museum.

Andere interessante plekken zijn het Piaskowa-eiland en Ostrów Tumski, het eiland waar Wroclaw ooit ontstond en waarop zich een aantal gotische kerken bevindt, inclusief een oogverblindend mooie kathedraal. Ook de Volkshal is een bezoek waard. Hij werd aan het begin van de 20ste eeuw gebouwd en prijkt onder de naam Eeuwhal op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Nog een aanrader: een wandeling langs Wroclaws Groene Gordel, die het traject volgt van de oude stadsgracht: met 3860 meter de langste van Europa.

Wroclaw is rijk aan wonderlijke, magische plekken. Op de Świdnickastraat, vlakbij de voetgangerstunnel, staat een standbeeld van een dwerg, het symbool van het Oranje Alternatief: een artistieke beweging die zich in de jaren 1980 afzette tegen het communistische regime. Ten zuiden van het stadhuis bevindt zich een fontein in de vorm van een teddybeer, een favoriet plekje voor kinderen. Wie een redelijke conditie heeft moet beslist de 300 traptreden beklimmen die voeren naar het terras bovenin de toren van de St. Elisabethkerk.  Direct naast de St. Elisabethkerk bevinden zich twee charmante huisjes genaamd Hans en Grietje. Iets verderop treft u opnieuw een van Wroclaws vele #dwergen (350!!), slapend op zijn geheime schat. 

Liever even met ons "sparren" bel gerust (06 53622051 of 0651141249) of stuur even een mailtje somethingblue@travelcompany.nl Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties en uiteraard corona veilig. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt. #somethingbluetravel #persoonlijkreisadviseurs #alleaandachtvoorjou #reisadviesaanhuis #extraservicegeenextrakosten #altijdbereikbaar #vakantie #huwelijksreis #campervakantie #cruises #treinreizen #groepsreizen #singlereizen #zorgeloosgenietenvanideetotthuiskomst


Comments


bottom of page